Yunanistan Vizesi:

- Schengen Vizesi Kapsamındadır. Yunanistan Vizesi İle Tüm AB Ülkeleri Ziyaret Edilebilir.

- Yunanistan Adaları Ziyaretinde Kullanılan Kapıda Vize Uygulaması AB Kararı İle Kaldırılmış, Ada Ziyaretlerinde Normal Schengen Vizesi Uygulaması Getirilmiştir. 

- Yunanistan Başvuruları VFS Global Başvuru Merkezinden Yapılmaktadır.

- Yunanistan Vize Başvurusu Turistik Başvuruya Uygundur.

YUNANİSTAN ÇALIŞAN İÇİN GEREKEN EVRAKLAR

 Pasaport ( en az 6 ay geçerliliği olmalıdır,var ise eski pasaportlar )

 2 adet biometrik fotoğraf ( 3,5cm-4,5cm arası beyaz fon üzerine çekilmiş yüz 3cm-3,6cm arasında )

 Schengen Vizesi Başvuru Formu ( Tarafımızdan sağlanacaktır )

 Yunanistan Büyükelçiliği'ne/Başkonsolosluğu'na hitaben yazılmış seyahat planını ve amacını anlatan vize talep dilekçesi ( Tarafımızdan sağlanacaktır )

 Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası ASLI ve fotokopisi ( Tarafımızdan sağlanacaktır )

 Uçak ve Otel Rezervasyonları ( Tarafımızdan sağlanacaktır )

 Davetiye var ise ASLI (Yunanistan'dan gönderilecek davetiye formu İngilizce olmalı, mutlaka adres,telefonbilgileri,kalış süresi belirtilmelidir.Ekinde davet eden kişiye ait Yunanistan kimliği,pasaport fotokopisi ya da Türk pasaportu ve oturma izni fotokopisi de verilmelidir.Eğer seyahat masrafları davet eden tarafından karşılanıyorsa son üç aylık hesap hareketlerini gösteren banka hesap dökümü,maaş bordroları da olmalıdır )

 Firma antetli kağıdınaYunanistan Büyükelçiliği'ne/Başkonsolosluğu'na hitaben şirket yetkilisi tarafından imzalanmış mesleğinize dair görevi,işe başlama tarihi,maaştutarı,izin süresi ve işverenin Türkiye'de görevine devam edeceğine dair taahhüdünü içeren firma yazısı ( Örneği tarafımızdan sağlanacaktır )

 SGK işe giriş bildirgesi

 SGK hizmet dökümü ( 4A)

 SGK'lı değilse noter onaylı iş akdi

 Son 3 aya ait maaş bordrosu

 Firmaya ait Vergi Levhası fotokopisi

 Firmaya ait Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi

 Firma yetkililerine ait imza sirküleri ASLI ve fotokopisi

 Firmaya ait Ticaret Odası Faaliyet Belgesi-Sicil Kayıt Sureti ASLI ( 6 aydan eski olmamalı )

 Bankadaki hesabınıza ait son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren,içerisinde minimum 3000 TL bakiye bulunan yetkili imzalı- kaşeli,güncel hesap dökümü ( yetkililere ait imza sirküleriyle beraber,maksimum 1 hafta önce alınmış olmalıdır )

 Var ise tapu-ruhsat fotokopileri

 Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ASLI ( anne,baba,kardeş,eş ve çocukları gösteren,açıklamalar kısmında adres belirten )(Davet eden kişiyle akrabalık derecesini kanıtlamak için gereklidir )

 Kimlik fotokopisi 

YUNANİSTAN EMEKLİ İÇİN GEREKEN EVRAKLAR

Pasaport ( en az 6 ay geçerliliği olmalıdır,var ise eski pasaportlar )

2 adet biometrik fotoğraf ( 3,5cm-4,5cm arası beyaz fon üzerine çekilmiş yüz 3cm-3,6cm arasında )

Schengen Vizesi Başvuru Formu ( Tarafımızdan sağlanacaktır )

Yunanistan Büyükelçiliği'ne/Başkonsolosluğu'na hitaben yazılmış seyahat planını ve amacını anlatan vize talep dilekçesi ( Tarafımızdan sağlanacaktır )

Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası ASLI ve fotokopisi ( Tarafımızdan sağlanacaktır )

Uçak ve Otel Rezervasyonları (Tarafımızdan sağlanacaktır )

Davetiye var ise ASLI (Yunanistan'dan gönderilecek davetiye formu İngilizce olmalı, mutlaka adres,telefonbilgileri,kalış süresi belirtilmelidir.Ekinde davet eden kişiye ait Yunanistan kimliği,pasaport fotokopisi ya da Türk pasaportu ve oturma izni fotokopisi de verilmelidir.Eğer seyahat masrafları davet eden tarafından karşılanıyorsa son üç aylık hesap hareketlerini gösteren banka hesap dökümü,maaş bordroları da olmalıdır )

Emeklilik kartı ya da SGK dan alınmış emeklilik belgesi ASLI ve fotokopisi

SGK Emekli aylık bilgisi (4A)

Bankadaki hesabınıza ait son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren,içerisinde minimum 3000 TL bakiye bulunan yetkili imzalı- kaşeli,güncel hesap dökümü ( yetkililere ait imza sirküleriyle beraber,maksimum 1 hafta önce alınmış olmalıdır )

Var ise tapu-ruhsat fotokopileri

Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ASLI ( anne,baba,kardeş,eş ve çocukları gösteren,açıklamalar kısmında adres belirten )( Davet eden kişiyle akrabalık derecesini kanıtlamak için gereklidir )

Kimlik fotokopisi

70 yaş üstü gidecek kişilerin doktordan alınmış seyahat edebilir raporu 

YUNANİSTAN EVHANIMI-ÇALIŞMAYAN İÇİN GEREKEN EVRAKLAR

 Pasaport ( en az 6 ay geçerliliği olmalıdır,var ise eski pasaportlar )

 2 adet biometrik fotoğraf ( 3,5cm-4,5cm arası beyaz fon üzerine çekilmiş yüz 3cm-3,6cm arasında )

 Schengen Vizesi Başvuru Formu ( Tarafımızdan sağlanacaktır )

 Yunanistan Büyükelçiliği'ne/Başkonsolosluğu'na hitaben yazılmış seyahat planını ve amacını anlatan vize talep dilekçesi ( Tarafımızdan sağlanacaktır )

 Sponsorunuzun Yunanistan Büyükelçiliği'ne/Başkonsolosluğu'na hitaben yazılmış seyahatinizin masraflarını karşılayacağına dair dilekçesi ( Örneği tarafımızdan sağlanacaktır )

 Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası ASLI ve fotokopisi ( Tarafımızdan sağlanacaktır )

 Uçak ve Otel Rezervasyonları ( Tarafımızdan sağlanacaktır )

 Davetiye var ise ASLI (Yunanistan'dan gönderilecek davetiye formu İngilizce olmalı, mutlaka adres,telefonbilgileri,kalış süresi belirtilmelidir.Ekinde davet eden kişiye ait Yunanistan kimliği,pasaport fotokopisi ya da Türk pasaportu ve oturma izni fotokopisi de verilmelidir.Eğer seyahat masrafları davet eden tarafından karşılanıyorsa son üç aylık hesap hareketlerini gösteren banka hesap dökümü,maaş bordroları da olmalıdır )

 Sponsorunuza ait gelir belgeleri ( çalışan,emekli,işveren olması durumuna göre listede yer alan sadece gelirini gösteren belgeler )

 Başvuru sahibinin var ise bankadaki hesabınıza ait son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren,içerisinde minimum 3000 TL bakiye bulunan yetkili imzalı- kaşeli,güncel hesap dökümü ( yetkililere ait imza sirküleriyle birlikte ,maksimum 1 hafta önce alınmış olmalıdır )

 Başvuru sahibinin var ise tapu-ruhsat fotokopileri

 Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ASLI ( anne,baba,kardeş,eş ve çocukları gösteren,açıklamalar kısmında adres belirten )

 Evli ise Evlilik Cüzdan Fotokopisi

 Kimlik fotokopisi