Almanya Vize Başvurusu İçin Önemli Notlar;

Almanya Schengen Ülkelerine Dahildir. Almanya dan Alınan Vize İle Tüm Schengen Ülkelerine Seyahat Edebilirsiniz. Almanya Türk Vatandaşlarının Yoğun Olarak Yaşamlarını Sürdürdükleri Bir Ülkedir. Bu Nedenle ,Oldukça Fazla Ziyaret ve/veya Turistik Vize Başvuruları Olmaktadır. Sizi Diğer Başvuru Sahipleri Kadar Şanslı Yada Diğer Vize Başvuru Sahiplerinden Avantajlı Hale Getirecek Detay Almanya da Yaşayan Bir Yakınınız Tarafından Gönderilen Belediye Onaylı Davetiyenin Aslıdır. 

Almanya Vize Başvurularında, Seyahat Planınız Tam Yapılmalı Ve Uçak Ve / Veya Otel Rezervasyonları İle Bu Seyahat Planı Konsolosluk Yetkililerine Net Anlatılmalıdır. 

Almanya Vize Başvurularından Özel Seyahat Sağlık Sigortalarının Islak İmzalı Nüshasının Bulunması Zorunludur.

Başvurularınız İDATA Başvuru Merkezinden Yapılmaktadır. 

Diğer Hususlar İle İlgili Lütfen Firmamız İle İrtibata Geçiniz 

ALMANYA ÇALIŞAN İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

 Pasaport ( en az 6 ay geçerliliği olmalıdır,var ise eski pasaportlar )

 2 adet biometrik fotoğraf ( 3,5cm-4,5cm arası beyaz fon üzerine çekilmiş yüz 3cm-3,6cm arasında )

 Almanya Schengen Vizesi Başvuru Formu ( Tarafımızdan sağlanacaktır )

 Almanya Büyükelçiliği'ne/Başkonsolosluğu'na hitaben yazılmış seyahat planını ve amacını anlatan vize talep dilekçesi ( Tarafımızdan sağlanacaktır )

 Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası ASLI ve fotokopisi ( Tarafımızdan sağlanacaktır )

 Uçak ve Otel Rezervasyonları (Tarafımızdan sağlanacaktır )

 Davetiye var ise ASLI (Almanya'daki bağlı bulunduğu belediyeden çıkarılmış orjinaldavetiye.Davet eden kişinin adres,irtibat bilgilerini içeren davetiye ile birlikte davet eden kişiye ait;oturma izni veya Almanya kimlik fotokopisi,pasaportfotokopisi,eğer masrafları karşılıyorsa ,son üç aylık maaş bordrosu da olmalıdır. )

 Firma antetli kağıdına Almanya Büyükelçiliği'ne/Başkonsolosluğu'na hitaben şirket yetkilisi tarafından imzalanmış mesleğinize dair görevi,işe başlama tarihi,maaştutarı,izin süresi ve işverenin Türkiye'de görevine devam edeceğine dair taahhüdünü içeren firma yazısı ( Örneği tarafımızdan sağlanacaktır )

 SGK işe giriş bildirgesi

 SGK hizmet dökümü (4A)

 SGK'lı değilse noter onaylı iş akdi

 Son 3 aya ait maaş bordrosu

 Firmaya ait Vergi Levhası fotokopisi

 Firmaya ait Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi

 Firma yetkililerine ait imza sirküleri fotokopisi

 Firmaya ait Ticaret Odası Faaliyet Belgesi-Sicil Kayıt Sureti ASLI ( 6 aydan eski olmamalı )

 Bankadaki hesabınıza ait son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren,içerisinde minimum 3000 TL bakiye bulunan yetkili imzalı- kaşeli,güncel hesap dökümü ( yetkililere ait imza sirküleriyle beraber,maksimum 1 hafta önce alınmış olmalıdır )

 Var ise tapu-ruhsat fotokopileri,kira gelirini gösteren kontratları

 Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ASLI ( anne,baba,kardeş,eş ve çocukları gösteren,açıklamalar kısmında adres belirten )

 Kimlik fotokopisi 

ALMANYA EVHANIMI-ÇALIŞMAYAN İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

 Pasaport ( en az 6 ay geçerliliği olmalıdır,var ise eski pasaportlar )

 2 adet biometrik fotoğraf ( 3,5cm-4,5cm arası beyaz fon üzerine çekilmiş yüz 3cm-3,6cm arasında )

 Almanya Schengen Vizesi Başvuru Formu ( Tarafımızdan sağlanacaktır )

 Almanya Büyükelçiliği'ne/Başkonsolosluğu'na hitaben yazılmış seyahat planını ve amacını anlatan vize talep dilekçesi ( Tarafımızdan sağlanacaktır )

 Sponsorunuzun Almanya Büyükelçiliği'ne/Başkonsolosluğu'na hitaben yazılmış seyahatinizin masraflarını karşılayacağına dair İngilizce hazırlanmış dilekçesi ( Örneği tarafımızdan sağlanacaktır )

 Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası ASLI ve fotokopisi ( Tarafımızdan sağlanacaktır )

 Uçak ve Otel Rezervasyonları (Tarafımızdan sağlanacaktır )

 Davetiye var ise ASLI (Almanya'daki bağlı bulunduğu belediyeden çıkarılmış orjinaldavetiye.Davet eden kişinin adres,irtibat bilgilerini içeren davetiye ile birlikte davet eden kişiye ait;oturma izni veya Almanya kimlik fotokopisi,pasaportfotokopisi,eğer masrafları karşılıyorsa ,son üç aylık maaş bordrosu da olmalıdır. )

 Sponsorunuza ait gelir belgeleri ( çalışan,emekli,işveren olması durumuna göre listede yer alan sadece gelirini gösteren belgeler )

 Başvuru sahibinin var ise bankadaki hesabınıza ait son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren,içerisinde minimum 3000 TL bakiye bulunan yetkili imzalı- kaşeli,güncel hesap dökümü ( yetkililere ait imza sirküleriyle birlikte ,maksimum 1 hafta önce alınmış olmalıdır )

 Başvuru sahibinin var ise tapu-ruhsat fotokopileri,kira gelirini gösteren kontratları

 Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ASLI ( anne,baba,kardeş,eş ve çocukları gösteren,açıklamalar kısmında adres belirten )

 Evli ise Evlilik Cüzdan Fotokopisi

 Kimlik fotokopisi 

ALMANYA EMEKLİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

 Pasaport ( en az 6 ay geçerliliği olmalıdır,var ise eski pasaportlar )

 2 adet biometrik fotoğraf ( 3,5cm-4,5cm arası beyaz fon üzerine çekilmiş yüz 3cm-3,6cm arasında )

 Almanya Schengen Vizesi Başvuru Formu ( Tarafımızdan sağlanacaktır )

 Almanya Büyükelçiliği'ne/Başkonsolosluğu'na hitaben yazılmış seyahat planını ve amacını anlatan vize talep dilekçesi ( Tarafımızdan sağlanacaktır )

 Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası ASLI ve fotokopisi ( Tarafımızdan sağlanacaktır )

 Uçak ve Otel Rezervasyonları (Tarafımızdan sağlanacaktır )

 Davetiye var ise ASLI (Almanya'daki bağlı bulunduğu belediyeden çıkarılmış orjinaldavetiye.Davet eden kişinin adres,irtibat bilgilerini içeren davetiye ile birlikte davet eden kişiye ait;oturma izni veya Almanya kimlik fotokopisi,pasaportfotokopisi,eğer masrafları karşılıyorsa ,son üç aylık maaş bordrosu da olmalıdır. )

 Emeklilik kartı ya da SGK dan alınmış emeklilik belgesi

 SGK Emekli aylık bilgisi (4A)

 Bankadaki hesabınıza ait son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren,içerisinde minimum 3000 TL bakiye bulunan yetkili imzalı- kaşeli,güncel hesap dökümü ( yetkililere ait imza sirküleriyle beraber,maksimum 1 hafta önce alınmış olmalıdır )

 Var ise tapu-ruhsat fotokopileri,kira gelirini gösteren kontratları

 Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ASLI ( anne,baba,kardeş,eş ve çocukları gösteren,açıklamalar kısmında adres belirten )

 Kimlik fotokopisi

 70 yaş üstü gidecek kişilerin doktordan alınmış seyahat edebilir raporu 

Almanya Vizesi Diğer Evrak Listeleri İçin Lütfen Nokta Vize İle İrtibata Geçiniz